דברים שכדאי לקחת בחשבון
כשאנחנו עומדים לפני ניתוח, כל ניתוח, ברור לכולנו שזה בדיוק הזמן להפעיל את כל הביטוחים שחסכנו כל השנים, לטובת האירוע הלא משמח.
אנחנו רוצים לבחור את המנתח שהכי טוב לנו, בזמן שהכי מתאים לנו ואם כבר ניתוח ובית חולים, אז שיהיה בתנאי VIP עם נוחות מקסימאלית, אוכל טוב וחדר משודרג (בשביל הסלפי כמובן).
לכן, ברור לתשעים אחוז מאתנו שאין בכלל שאלה והאופציה של בית חולים פרטי היא תמיד העדיפה. זה גם לרוב נכון, אך, כמה דברים שחשוב לקחת בחשבון לפני:
אומנם יש הרבה יתרונות בעצם היכולת לבחור ולהחליט. אך, מה שאנחנו לרוב לא לוקחים בחשבון, כמו בביטוח בריאות, זה מה אם ייקרה משהו… מה ייקרה אם חלילה הניתוח יסתבך? שלא כמו בבית חולים ציבורי, בית חולים פרטי לא מחזיק צוות רפואי מגוון 24 שעות ביממה וניתוח פשוט ככל שיהיה יכול לסבך ולערב מערכות שלא היו אמורות כלל להיפגע.
בבית חולים פרטי מטופלים לא נשארים יותר מהזמן ההכרחי. עם סיום הניתוח וקצת אחרי ההתאוששות, מוודאים שהמנותח עומד על הרגליים והמדדים תקינים (ביחס לאחרי ניתוח, כמובן) מקסימום נשארים ליומיים גג שלושה ושלום שלום. נשמע מעולה נכון?! אז זהו, שבמקרים רבים הקשיים מתחילים בהחלמה בבית (או בימים שנשארים עוד קצת בציבורי) ואז צריך לקחת בחשבון שהמעקב נמשך בקליניקה הפרטית של הרופא שבועות אחרי הניתוח או מוקדם יותר במידה ומשהו אינו כשורה.
האם מעקב בבית חולים ציבורי יכול למנוע החמרה ומניעת סיבוכים? בהרבה פעמים כן ושוב, משום שלא ממהרים לשחרר. המלצתי, כשאתם קובעים מועד לניתוח בבית חולים פרטי, וודאו שהרופא נמצא בארץ גם שבועות אחרי הניתוח.
וודאו שהרופא זמין וניתן להשיגו בקלות גם שעות אחרי הניתוח, במקרה הצורך.
ואם בבחירה עסקינן, כאשר מעורבים בניתוח שני רופאים או יותר וודאו עם המנתח המרכזי על איזה מנתח הוא ממליץ בתחום האחר. אף רופא לא יגיד לכם את זה, אבל כמו בחיים, עבודת צוות מצריכה שיתוף פעולה וחיבור בין אנשים. עבודת צוות טובה ונטרול יחסי כוחות חשובה במיוחד כשאתה זה שנמצא על שולחן הניתוחים.
אשמח לתגובותיכם.
יש לכם שאלות נוספות, התלבטויות צרו איתי קשר. אשמח לסייע.
גלי